Succesvolle 1e bewonersavond

18 januari 2019
Posted in Nieuws
18 januari 2019 admin

Succesvolle 1e bewonersavond

Dinsdag 15 januari jl. vond de eerste bewonersavond plaats omtrent project Eikenhout. Buurtbewoners en geïnteresseerden waren uitgenodigd om kennis te maken met de mensen achter ontwikkelaar Sustay én de architect Bureau Bramer. Het samenkomen vond ’s avonds plaats in Wijk- & Cultuurcentrum Schoneveld en werd goed bezocht met circa 45 aanwezigen. De mix tussen buurtbewoners en potentiële nieuwe bewoners was mooi in balans. Daarnaast waren er afgevaardigden van de Gemeente Houten en woningcorporatie Viveste aanwezig.

De avond stond in het teken van kennis maken en inventariseren wat de wensen zijn met betrekking tot het toekomstige ontwerp. Projectmanager Arnold Nieuwendijk en directeur Menno Schapendonk (Sustay) verzorgden samen met architect Mark Bramer een presentatie waarbij een 1econcept werd vertoond waar veel groen in verwerkt zat. Op de presentatie werd positief en rustig gereageerd, al werd wel snel duidelijk dat er bij buurtbewoners nog scepsis aanwezig was in verband met eerdere (afgeketste) projecten uit het verleden en de stroeve communicatie daarin. De zorgen en overige input werden omarmd en worden meegenomen in verdere uitwerking.

Speerpunten op deze avond waren het creëren van veel groen, de hoogte van de bouw en het voorkomen van nog meer auto- & parkeerdruk in de buurt. De volgende bijeenkomst staat eind februari gepland en zal een concreter ontwerp met zich meebrengen.

Klik hier voor de presentatie (PDF).

, , ,

Geef een antwoord