Actieve participatieavond leidt tot volgende stap

21 februari 2019
Posted in Nieuws
21 februari 2019 admin

Actieve participatieavond leidt tot volgende stap

De participatieavond voor omwonenden van en geïnteresseerden in project Eikenhout op woensdag 20 februari was een succes. De avond stond in het teken van meedenken over het ontwerp (Sustay), de tuin (Donders! & van der heijden) en de architectuur (Bureau Bramer). Er werd gestart met een terugblik op de bewonersavond van 15 januari. Vervolgens gingen de aanwezigen, verdeeld over twee groepen, aan de slag met de presentaties van de buitenruimte en de drie voorgeschotelde concept voorstellen omtrent het gebouw.

Het ontwerp werd in drie concept opties voorgelegd:
    

De architectuur toonden verschillende referentiebeelden:
     

De ideeën omtrent de buitenruimte werden toelicht aan de hand van diverse moodboards en boeken.

Na de tafelsessies werd een stemronde uitgevoerd waarbij ongeveer tweederde zich positief uitsprak over optie 2 en eenderde voor optie 3. Optie 1 kreeg 0 stemmen en mist het groene karakter volgens vele aanwezigen. Dankzij deze succesvolle participatieavond kan Sustay met alle betrokken partners de volgende stap zetten en deze terugkoppelen tijdens de volgende bijeenkomst.

Documenten

Klik hier voor de presentatie participatieavond 20 februari (PDF)

Klik hier voor de sfeerbeelden architectuur getoond op de participatieavond 20 februari (PDF)

Klik hier voor de sfeerbeelden buitenruimte getoond op de participatieavond 20 februari (PDF)

Klik hier voor het definitieve verslag bewonersavond 15 januari (PDF)

Klik hier voor het concept verslag participatie avond 20 februari (PDF)

Aanwezigen actief en betrokken aan de slag:

Optie 2 genoot op 20 februari de meeste voorkeur bij aanwezigen:

, , , , ,

Comments (3)

  1. Gerard Martens

    Wij waren helaas niet aanwezig. Optie 2 heeft als nadeel dat de woningen evenwijdig aan de parkeerplaats aardig richting de bestaande woningen komen. Kijken de bewoners straks bij elkaar naar binnen ? Hoe is het aanzicht vanaf de parkeerplaats. Spreken we hier van een blinde muur? Bewoners eikenhout 22 wij opteren op nummer 3.

  2. Johan Westhuis

    Hieronder een korte samenvatting van mijn reactie die ik tijdens de informatieavond op 21 februari gegeven heb. Ik woon op Eikenhout nr. 20. Bij de ‘knik’. Onze voorkeur(ook die van mijn vrouw) gaat uit naar optie 3. Bij optie 2 is ons verzoek om de afstand tussen bestaande en nieuwe bebouwing zo groot mogelijk te maken. En om de zijkant van de woningen waar wij recht op uitkijken ‘aantrekkelijk’ te maken.

Geef een antwoord