Start bouw Eikenhout in aantocht na laatste ondertekeningen

3 juli 2020
Posted in Nieuws
3 juli 2020 Six Sustay

Start bouw Eikenhout in aantocht na laatste ondertekeningen

Project Eikenhout in de gemeente Houten, met 80 duurzame senioren appartementen, is weer een stap dichterbij gekomen. Op dinsdag 30 juni hebben Batian Nieuwerth, directeur-bestuurder van woningcorporatie Viveste, en Frank Pieper & Menno Schapendonk, directie Sustay, gezamenlijk de koopovereenkomst getekend voor de bouw van 24 sociale huurappartementen. Een dag later, op woensdag 1 juli, werd de grond overeenkomst getekend met de nieuwe wethouder Sander Bos van de Gemeente Houten.

Menno Schapendonk (l) & wethouder Sander Bos (r)

Bij dit project is er wederom een voorrangsregeling door Sustay met de gemeente afgesproken inzake toewijzing aan lokale doorstromers. Deze maatwerk oplossing leidt tot maximaal effect in de lokale woonbehoeften. Naast de sociale huur worden tevens middenhuur appartementen, een half verdiepte parkeerkelder, fietsparkeren, een grote gezamenlijke binnentuin en koopappartementen voor senioren gerealiseerd. Vrijwel alle koopappartementen zijn door Van Herk Makelaardij verkocht. Er zijn slechts nog enkele stuks te koop.

De combinatie van sociale huur en middenhuur maakt Sustay steeds vaker. Inmiddels zijn er al vele succesvolle voorbeelden met betrekking tot een samenwerking met een woningcorporatie. Uit onderzoek blijkt dat een gemixte, inclusieve woonbuurt steeds vaker logisch, nodig en een verrijking is. Dit geldt ook voor de gemeente Houten.

De bouw wordt over enkele weken in de zomer gestart door bouwbedrijf De Langen van den Berg. De oplevering zal tweede helft 2021 plaatsvinden. Het verhuurtraject start na de zomer. Hierover wordt tijdig gecommuniceerd.

, , , ,