Bewoners Eikenhout gaan community vormen

14 december 2021
Posted in Nieuws
14 december 2021 Six Sustay

Bewoners Eikenhout gaan community vormen

Woningcorporatie Viveste en ontwikkelaar Sustay hebben de handen ineengeslagen door samen met de bewoners van nieuwbouwproject Eikenhout Houten een bewoners-community op te zetten. Voor beide partijen is het een eerste keer en delen ze de pilot.

De bouw van het seniorencomplex Eikenhout is bijna af. Bouwbedrijf De Langen & van den Berg verwacht eind januari of begin februari 2022 de 80 energie-arme appartementen op te leveren. De meeste bewoners zijn senioren en komen voornamelijk uit Houten. De woningen die hierdoor vrijkomen kunnen weer worden bewoond door jonge gezinnen die in Houten een woning zoeken. Daarnaast zijn bewoners vrijwel evenredig verdeeld over het segment sociale huur, middenhuur en koop. Tijdens de bouw viel het steeds meer op hoezeer bewoners er naar uit kijken om hun woning te betrekken.

Als bewoners hun buren kennen en daar af en toe een praatje mee maken, voelen ze zich beter thuis. Dat helpt ook om tot op hoge leeftijd zelfstandig te kunnen blijven wonen. Als je de buren kent, kun je ze als dat nodig is om hulp vragen. Dit is gunstig voor de zelfredzaamheid. Daarom hebben  Viveste en Sustay afgelopen zomer een community-team opgezet, dat inmiddels ook ondersteund wordt door gemeente Houten.

Na enkele vruchtbare maanden van samenwerken is de community inmiddels zo concreet dat er een community-app wordt ingericht. Hiermee kunnen nieuwe bewoners eenvoudig met elkaar in contact komen. Ook worden er kennismakingsevenementen georganiseerd en worden toekomstige bewoners met onderstaande video enthousiast gemaakt.

Op de community-pagina is uitgebreide informatie te vinden en tevens 3 leuke video’s waar verschillende bewoners en betrokken partners zich voorstellen. Daarin wordt ook om deelname gevraagd aan de bewoners én de oplevering van het gebouw in de vorm van tv-format “Eikenhout Draait Door!” aangekondigd.

Zijn er ideeën of wensen van bewoners dan kan men dat hieronder digitaal indienen:

  • Opmerking/suggestie:
  •  

 

, , , , , , ,