EIKENHOUT
COMMUNITY

Samen de verbinding zoeken

Oprechte verbinding in een buurt of gebouw leidt tot een veel fijner en gelukkiger leven! Project Eikenhout kent een prachtige mix van woonsegmenten afgestemd op de doelgroep senioren. Een prachtig element dat deze verschillende woonsegmenten verbindt is bijvoorbeeld de enorme groene binnentuin. Echter er komt nog veel meer aan. Zo wordt er een community app geïntroduceerd (waar ook direct handig de servicepartners in zitten) en wordt de opening gevierd middels een heus eigen tv-programma “Eikenhout Draait Door!”. De eerste stappen zijn hiermee gezet door ontwikkelaar Sustay, woningcorporatie Viveste en de Gemeente Houten. Nu is het aan jullie toekomstige bewoners om mee te doen! Bekijk onderstaande video’s en maak zo direct al kennis met enkele bewoners.

VIDEO #1 WELKOM BEWONERS!

ONTDEK MOOIE DRONEBEELDEN EN MAAK ALVAST KENNIS MET BEWONERS RIA & BERT

In video #1 ontdek je prachtige dronebeelden van jullie toekomstige woningen. Betrokken partners Paul Aalbersberg (bouwbedrijf De Langen & van den Berg) en architect Mark Bramer (Bureau Bramer) vertellen kort over het prachtige project. Toekomstige bewoners Ria & Bert Blankenstijn hebben een appartement gekocht in Eikenhout. Ze wonen al heel lang in Houten, zagen een krantenartikel en waren op slag verliefd. Ze zijn erg benieuwd naar de andere bewoners. Maak nu al kennis met ze.

VIDEO #2 COMMUNITY APP & FEESTELIJKE START

ONTDEK HOE WE EIKENHOUT OP BIJZONDERE WIJZE WILLEN STARTEN EN MAAK KENNIS MET BEWONERS ANS & BERT

In video #2 stellen toekomstige huurders Ans & Bert zich graag aan jullie voor. Ze hebben vroeger in Houten gewoond en kunnen niet wachten om weer terug te verhuizen! Ook zij zijn reuze benieuwd naar de andere bewoners en alleen daarom al doen ze graag mee aan de community app. Daarnaast krijgt Eikenhout op woensdag 26 januari een spectaculair startfestijn! Dit geschiedt met de tv-show “Eikenhout Draait Door!”, waarbij we al kunnen verklappen dat wethouder Hilde de Groot tafeldame wordt (aan tafel!). Graag willen we dit programma samen met de bewoners een invulling geven. Six van Sustay is dus nog op zoek naar toekomstige bewoners met een bijzonder, ontroerend, grappig of spannend verhaal. Ook muzikaal talent mag niet ontbreken. Doen jullie mee?

VIDEO #3 WAT ZIJN JULLIE IDEEËN EN BEHOEFTEN?

CHARLES VAN VIVESTE EN TOEKOMSTIG BEWONER THEO ZIJN OOK ERG BENIEUWD NAAR JULLIE INPUT

In video #3 benadrukt Charles Verwimp van woningcorporatie Viveste nogmaals het belang van verbinding en voor elkaar klaar staan. Suggesties voor het opzetten van een tuincommissie of werkgroepen komen aan bod. Theo van der Sluijs woont al meer dan 34 jaar met zijn vrouw in Houten en is de laatste toekomstige bewoner van Eikenhout die aan het woord komt. Hij stelt zich graag aan jullie voor. Nu de eerste stappen gezet zijn zoals een comminity app en een mooi openingsfestiviteit is Theo erg benieuwd wat jullie toekomstige bewoners graag zouden willen. Dus zijn er leuke ideeën en initiatieven, laat dit weten!

26 JANUARI 2022: EIKENHOUT DRAAIT DOOR!

“Met heel veel plezier kan ik mede delen dat ik op 26 januari tafeldame ben bij jullie Eikenhout Draait Door! opening. Ik zie er naar uit om met diverse betrokken partners én jullie bewoners Eikenhout op deze wijze te openen.”

Hilde de Groot, wethouder Gemeente Houten

26 AUGUSTUS 2022: EIKENHOUT ZOMERBORREL

“Op 26 augustus hebben we het community traject afgerond met een laatste activiteit. De bewoners hadden zelf een feestcommissie opgericht en bepaald dat dit een zomerborrel moest worden. Alles was door hun van a tot z zelf geregeld. Het was echt een hele gezellige dag.”

Six, community team Sustay-Viveste